Foton på mina höns och kycklingar
*Välkommen att se mina höns och kycklingar i mitt fotoalbum
Mina höns är helt frigående och har ett hönshus att sova i på natten. Jag har även en hönsgård att stänga in dem i om räv eller hök har synts till eller när jag åker bort. Jag kläcker fram kycklingar från mina egna ägg som jag får från mina olika raser i äggkläckningsmaskiner, märket är covattuto. Mina maskin kläckta kycklingar bor inne i huset i inne kanin burar med värme lampor. Där har jag dem tills dem blir tre-fyra veckor gamla, sedan flyttar jag ut dem i ladugården med värme lampor och där har jag special byggt små gårdar för att jag ska kunna ha mina kycklingar där och där får dem vara tills dem klarar sig utan värmelama, dvs ungefär tolv veckor.
Här kan ni se bilder på mina höns och de raser som jag har. Jag har också skrivit lite om mina raser och andra djur som jag har just nu och som jag har sparat som mina avels djur och hur många individer jag har av varje ras, men alla nya kycklingar som jag kläcker fram räknar jag inte med, eftersom jag säljer nästan alla kycklingar som jag kläcker fram.
Mina vackra Brahma höns (just nu har jag 15 tuppar och 47 hönor i färgerna silversvart bandade, guldsvart bandade, ljus colombia, gul colombia, svarta, helt vita, spättade, grå vågrandig och blåa. Nästan alla färger går i sina egna gårdar för att kycklingarna ska bli helt färg rena, förrutom de svarta, blåa, spättade och helt vita går tillsammans i en egen gård, men kycklingarna blir färgrena ändå).
Brahma har alltid funnits i mitt hjärta och är en favoritras som jag har (bland många andra tror jag också). Dom färger jag är intresserad av är naturligtvis jätte svåra att få tag i. Men nu har jag haft silversvartbandad och guldsvartbandad brahma ett tag och det verkar gå jätte bra. Sedan fick jag även tag på ljus och gul colombia och avelsägg köpte jag så jag fick fram svarta, blåa, helt vita och spättade och dem färgerna är verkligen jätte fina. Brahman är en lugn, harmonisk och mycket social hönsras som sällan är aggressiv. Trots sitt popularitet kan de se lite otäcka ut med sitt rovfågelliknande huvud men är tvärtom en ganska harmlös fågel som är lätt att få tam. Detta är en stor ras, en tupp kan bli upp till 75 cm hög och väga 3,5-5 kg och en höna väger omkring 4 kg. Äggen är små till skillnad från hönans storlek och det väger ungefär 55 gam och har gulbrun skalfärg. Hönorna är ofta villiga att ruva fram kycklingar, men det kan ibland hända att ett ägg krossas av hönans tyngd. Till skillnad från alla andra tuppar av andra raser så har brahma tuppar mer dovt och inte så gällt galande.
Brahmahönsen börjar värpa när dem är mellan 28-44 veckor och lägger 180 ägg/år.
Silversvart bandade
(jag har än så länge två tuppar och åtta hönor i den här färgen)
Brahma är klassad som den största hönsrasen, mycket sociala, speciellt denna höna som gärna springer runt fötterna för att få all uppmärksamhet.
Herren i hönshuset, tupparna och hönsen är rejäla, precis som en riktigt STOR Brahma ska vara! Detta är en mycket populär ras för sitt trevliga sätt, även om tupparna är stora så är de vänligt sinnade mot människor och det går utmärkt att ta upp och klappa för den som vill. Mina vuxna Brahmor är födda 2009, 2011 och 2012.
Mina Brahma kycklingar snart sex veckor gammla, silversvart bandade. Kortet är taget sommaren 2011.
Mina brahma kycklingar ute i det gröna gräset, vilket dem tycker det är otroligt skönt och roligt att få springa ute. Dem är snart sex veckor gammla och flocken är på 14 st brahma kycklingar. Kortet är taget sommaren 2011.
En snygg liten dam på promenad ute i det fria. Brahma höna
Guldsvart bandade
(jag har än så länge tre tuppar och tolv hönor i den här färgen)
Brahma höna, guld svartbandad
Brahma tupp, guld svartbandad
Brahma höna, guld svartbandad
Brahma höns, guld svartbandade
Brahma höna, guldsvartbandade
Brahma höna, guld svartbandad
Brahma höns, guldsvart bandade
Ljus colombia
(jag har än så länge tre tuppar och elva hönor i den här färgen)
Brahma tupp. I bakgrunden ser ni mina chabo höns.
Brahma höna
Brahma höna
Brahma tupp
Två Brahma ljus colombia kycklingar
Brahma höna
Brahma tupp
Brahma höna
Brahma höna
Blåa, svarta, spättade och helt vita
(jag har än så länge 2 svarta tuppar och sex hönor, en blå tupp och tre hönor, tre spättade hönor, en helt vit tupp och tre hönor)
Blå Brahma tupp kyckling
Blå Brahma höna
Blå Brahma höna
Blå Brahma tupp
Mina blåa, svarta, spättade och helt vita Brahma samlade i en grupp. De två stycken som står längst fram ska jag inte ha kvar eftersom dem har brunt på halsen och är inte färgrena.
Helt vit Brahma tupp kyckling
Min helt vita Brahma tupp kyckling
Helt vit Brahma höna
Brahma höna, helt vit
Helt vit Brahma tupp
Helt vit Brahma höna
Helt vit Brahma höna
Mina helt vita och spättade Brahma kycklingar
Spättad Brahma höna
Spättad Brahma höna
Min svarta Brahma kyckling
Svart Brahma höna
Svart Brahma höna
Svart Brahma höna
Svart Brahma höna
Svarta Brahma hönor
Svart Brahma tupp
Svart Brahma höna
Svart Brahma tupp
Svart och blå Brahma höna
Svarta och blåa Brahma hönor
Blå Brahma tupp, spättad och svart Brahma höna
Svart, blå och spättade Brahma
Blå och spättad Brahma
Svart, blå och spättad Brahma
Svart Brahma tupp och helt vit Brahma höna
Gul colombia
(jag har än så länge en tupp och fem hönor i den här färgen)
Brahma, gul colombia, höna. Dem är än så länge halv stora
Brahma höna, gul colombia
Mina Brahma, gul colombia. Här ser ni en tupp kyckling och två höns kycklingar
Brahma tupp, gul colombia, halv stor
Brahma, gul colombia, höna
Grå vågrandig
(Än så länge har jag bara fått tag i en tupp i den här färgen, men jag har satt ihop honom med en svart Brahma höna och nu hoppas jag att det kläcks färgrena Brahma kycklingar i den här färgen)
Här ser ni min nya stolthet. Jag har äntligen fått tag på Brahma i denna färgen. Men jag har bara fått tag på en tupp i den här färgen. Han är verkligen jätte fin. I bakgrunden ser ni mina svarta och vita Brahma. Nu går han i en egen gård tillsammans med en svart Brahma, i hop om att det ska bli färgrena kycklingar så småningom i färgen gråvågrandig. Nästa år kommer jag troligtvis om jag lyckas sälja kycklingar i den här färgen med
Visst är han ståtlig
Här är hönan som jag har satt ihopa honom med, en svart Brahma höna, så jag hoppas nu att jag ska få fram grå vågrandiga Brahma kycklingar
Jag hoppas nu att jag får fram kycklingar nu till våren eller sommaren i den här färgen
Här är mina fem nya grå vågrandiga brahma kycklingar som jag har fått fram genom tuppen och den svarta hönan. Visst är dem jätte fina. Nu hoppas jag att det är höns allihopa. Jag håller på att få fram fler.
Skrållan är lite nyfiken på dem nya grå vågrandiga brahma kycklingarna som jag har fått fram
Mina silkes höns
jag har än så länge 7 tuppar och 30 hönor i den här rasen
Silkes höns är en mysko varelse, tycker jag. Det är svårt att tro att det är höns överhuvudtaget. Deras fjäderdräkt är mer likt päls. Men är väldigt gullig och söt liten ras som är mycket populär bland hönsägare. De har mycket trevliga personligheter och är enligt mig av en av våra vackraste raser med sin duniga fjäderdräkt och sin lilla tofs på huvudet. Kycklingarna är väldigt nyfikna och oerhört lätta att få tama.
Rasen har fått sitt namn från de silkeslena fjädrarna, som består av ett mellanting mellan dun och plymer. Denna befjädring gör att rasen inte kan flyga, då de duniga fjädrarna inte har någon lyftkraft.
Det är inte bara fjädrarna, eller dunen, som skiljer silkeshönsen från övriga rasern. Den har även ett vackert, djupt mörkblått skin, vilket gör att ansikte, slörar, ben och tår har en blå eller turkos ton.
Silkeshönsen har fem tår, och på huvudet har de en tofs som liknar en mössa. Tuppens mössa är spretigare och mer bakåtkammad. Det finns även silkeshöns som har skägg.
Silkeshönsen är medelgoda värpare, och duktiga ruvhönor som gärna tar hand om sina kycklingar. De finns i två varianter, stora silkeshöns och dvärgsilkeshöns.
De godkända färger Silkeshöns finns i är vit (den vanligaste), svart, gula, blå, röd, silverfärgad och viltfärgad.
Silkes hönsen börjar värpa när dem är mellan 24-40 veckor och värper 110 ägg/år.
Svarta och blå
Jag har än så länge två tuppar och nio höns i färgen svart och en blå silkes höna. Dem ska bli helt rena i färgen ändå
En stillig herre. Kukiliku säger han, här är det jag som är herre och bestämmer. Svart silkes tupp med skägg.
Min svarta silkes höna. Här är hon ute i det fria
Detta är min första och äldsta silkes höna, höns flockens "first lady". Här är hon fortfarande en liten kyckling.
Min silkeshöna tillsammans med min kanin Fille
Vita och pärlgråa
Jag har än så länge två tuppar och fjorton hönor i färgen vit och två pärlgråa höns tillsammans. Dem ska bli helt rena i färgen ändå.
Min vita silkeshöna. Det är en trevlig och sällskaplig liten hönsras som om man bara ser till egenskaperna passar utmärkt som första gångs ras. De är trevliga djur som är svåra att sluta med om man en gång provar rasen.
Vit silkes tupp
Vit silkes tupp
Vita silkes hönor. Här är dem ute och går i det fria
Vit silkes höna
Vita dvärgsilkes kycklingar 12 veckor gammla, 2 tupp kycklingar och fyra höns kycklingar
Vit dvärgsilkes kyckling 12 veckor gammal
Min älskade silkes tupp Bengt. Tyvärr så hade han stora problem med sina fötter och han hade så svårt att gå, så jag bestämde mig med stor sorg i mitt hjärta att han skulle somna in.
Min pärlgråa silkes höns kyckling
Jag har än så länge bara två hönor. Jag har inte fått tag på någon tupp än till dem, men jag har satt ihop dem med dem vita silkes hönsen så länge.
Min pärlgråa silkes kyckling
Min pärlgråa silkes höns kyckling
Min pärlgråa silkes kyckling när den är bara en månad gammal
Mina pärlgråa silkes kycklingar
Min pärlgråa silkes kyckling
Min grupp med silkes höns, svarta och vita, tidigare gick dem tillsammans
Min grupp med silkes höns, svarta och vita, tidigare gick dem tillsammans
Min grupp med silkes höns, svarta och vita
Röda
Jag har än så länge två tuppar och tre hönor i den här färgen
Mina nya röda silkes familj som jag hämtade i vårgårda den 14:e juni 2012. Det är en vuxen höna och en vuxen tupp med fyra kycklingar som visade sig vara bara tuppar som jag var tvungen att ta bort.
Mina sex röda silkes
Mina röda silkes
Mina röda silkes tillsammans med min långhåriga lejonhuvad dvärgvädur
Min röda silkes höna
Min röda silkes tupp
Röd silkes kyckling
Röd silkes kyckling
Min röda silkes kyckling med skägg
Mina dvärgkochin höns
Jag har 20 tuppar och 70 hönor än så länge i den här rasen
I fjäderfä väg så var det dvärgkochin damerna och tupparna jag allra först fastnade för. Den perfekta nybörjarrasen. Dvärgkochin är en så kallad urdvärgsras, vilket betyder att det inte finns någon stor variant som är samma ras som dvärgkochin. Rasen utvecklades i Kina, men förädlades i Storbrittannien. Det finns förvisso en hönsras vid namn Kochin (eller stor kochin), men dessa har inget gemensamt med dvärgkochin förutom möjligtvis delar av utseendet - och namnet.
Dvärgkochins är små, rikt befjädrade höns. Det är en lågställd hönsras med bred kompakt kropp med djupt framparti. De har mycket riklig, mjuk och dunrik befjädring som avrundar alla former. Dvärgcochin ska vara lika bred, lika hög och lika lång. Dvärgkochin finns i två varianter: Slät befjädring, och Friserad. De friserade dvärgkochinsen har fjädrar som är vridna utåt, vilket ger dem ett "burrigt" intryck.
Att dvärgcochinen har ett trevligt sätt råder inget tvivel om. De blir lätt handtama och verkar uppskatta mänsklig kontakt - vilket har gjort rasen till en av de mest populära rashönsen. Många dvärgkochins sitter till och med gärna i famnen och blir klappade, om de tränas från tidig ålder. Av denna orsak anses Dvärgkochinhönsen vara lämpliga som nybörjarhöns, deras robusta kroppsbyggnad och allmänna tålighet bidrar också till detta.
Dvärgkochin är bra värpare och de är kända för sin stora ruvlust. Det finns uppfödare som har dvärgkochin i hönsgården enbart för att ha säkra ruvare och bra mödrar.
Dvärgcochin finns i hela 23 färger, tex: Vit, Svart, Blå, Gul, Pärlgrå, Röd, Svartvitfläckig, Blåvitfläckig, Tvärrandig, Gultvärrandig, Svartsilverbröstad, Guldsvartbandad, Silversvartbandad, Laxfärgad, Vit svart columiba, Gul svart columbia, Legbarfärgad, Guld svart porslinfärgad, Vetefärgad, Pärlgrå tvärrandiga och Blåsvartspräckliga.
Dvärgkochin hönsen börjar värpa när dem är mellan 20-32 veckor och värper 180/år.
Svarta och vita
Jag har dem än så länge tillsammans men dem blir helt rena i färgen ändå
Så här snygg ser min dvärgkochin höna ut. De är som små fjäderbollar, små hjärtformade fåglar
Vit friserad dvärgkochin höna, tyvärr så fick hon gapmask, så hon lever inte idag. Jag försökte rädda livet på henne, men det var väldigt svårt. Men jag har några nya friserade vita dvärgkochin hönor.
Dvärgkochin tupp kyckling. 11 veckor gammal.
Svart friserad dvärgkochin tupp kyckling. Här gömmer jag mig lite grann för matte, så hon inte ska kunna hitta mig, eftersom jag har rymt från matte till närmaste granne. Matte kan bli då lite arg på mig. Det är bäst att ligga lågt ett tag, tills matte har lugnat ner sig lite grann.
Svart dvärgkochin höns kyckling. 11 veckor gammal.
Min vita friserade dvärgkochin höna ute på en promenad i det kalla snön
Vit friserad dvärgkochin höna
Svart friserad dvärgkochin höna
Detta är min äldsta svarta dvärgkochin höna, höns flockens "first lady"! Här kan man också se tydligt fjädrarna som dvärgkochin har på sina ben.
Svart dvärgkochin höna
Min svarta dvärgkochin tupp med lite ovanligt stor kam, eftersom han hade värmelampa lite för länge då när han var en liten kyckling och på grund av det så växte hans kam lite för snabbt och för mycket, men visst är han snygg och stilig ändå.
Här går mina dvärgkochin sida vid sida under deras första utevistelse. De har verkligen imponerande fjäderskrudar. Detta är en mycket härlig ras. Mycket lugna och väldigt fina och sällskapliga.
Vit friserad dvärgkochin höns kyckling
Blåa
Blå dvärgkochin höns kyckling
Dvärgkochin ser ut som ett litet hjärta. De har också ett stort hjärta i sin lilla kropp! De är en mycket trevlig och lugn ras. På bilden är det min stolta dvärgkochin tupp.
Blå friserad dvärgkochin höna
Mina dvärgkochin. Här är dem ute och spatserar i skogen, 2 tuppar och 2 hönor
Blå/spättad dvärgkochin tupp
Blå friserad dvärgkochin höna
Blå dvärgkochin höns kyckling
Blå dvärgkochin höna. Ljuset ute en grå höstdag har verkligen fått henne att se blåare ut än vanligt.
Blå dvärgkochin tupp kyckling
Min blåa dvärgkochin höna och det är dessutom den första rasen som jag kom i kontakt med. Djuren är super trevliga, lätta att handskas med och en perfekt första ras.
Så här snygg ser min dvärgkochin höna ut. De är som små fjäderbollar, små hjärtformade fåglar
Så här snygga är mina dvärgkochin hönor. De har ett lugnt uppträdande och blir mycket lätt tama. De lägger bra med ägg och är verkligen jätte trevliga. Perfekt för dig som vill ha lugna höns och mycket ägg.
Blå Friserad dvärgkochin kyckling 6 veckor gammal
Blå Friserad dvärgkochin kyckling 6 veckor gammal
Ett par blå friserade dvärgkochin kycklingar 6 veckor gammla
Pärlgråa
Nu har jag äntligen fått tag på pärlgråa dvärgkochin, tupp och höna.
Kort kommer lite senare
Gula
(jag har 16 hönor och fyra tuppar i den här färgen, både friserade och släta)
Detta var min första friserade dvärgkochin tupp som jag köpte. Aladdin fick han heta och jag köpte honom på en hönsdag på Åsaka bygdegård i slutet av september år 2009.
Här ser ni Aladdins dam Jasmin. Jag köpte henne tillsammans med Aladdin samma år.
gul friserad dvärgkochin höna. Min första friserade, köpt hösten 2009 på en höns dag nere i Åsaka bygde gård.
gul friserd dvärgkochin tupp
Gul friserad dvärgkochin höns kyckling
Gul friserad dvärgkochin höns kyckling
Gul friserad dvärgkochin höna
Gul dvärgkochin tupp kyckling
Mina två gula friserade dvärgkochin tupp och höna
Gul dvärgkochin tupp kyckling
Gul dvärgkochin höns kyckling
Gul dvärgkochin tupp kyckling
Gul dvärgkochin höns kyckling
Min lilla nykomling gul dvärgkochin höns kyckling tillsammans med min gökfärgade dvärgkochin tupp. Han tar väl hand om den lilla nykomlingen. Här är dem ute och går i det fria. Jag släppte ut dem i det fria redan dagen efter att jag hade köpt dem. Dem tyckte det var så skönt att få komma ut så här och dem var snälla och allihopa höll sig i trädgården, ingen rymde. Så det var jätte bra.
Här har min lilla nykomling gömt sig lite grann, så inte matte ska kunna ta kort på mig för jag är en blyg liten dam som inte gillar att vara med på kort, gul dvärgkochin höns kyckling.
Guldsvart bandade
jag har två tuppar och fyra hönor
Guldsvartbandad dvärgkochin höns kyckling
Guldsvartbandad dvärgkochin tupp kyckling
Guldsvart bandad dvärgkochin höna
Tvärrandig
Jag har 3 tuppar och 10 hönor
Gökfärgad dvärgkochin tupp
Gökfärgad dvärgkochin tupp
Gökfärgad dvärgkochin tupp
Gökfärgad dvärgkochin höna
Gökfärgad dvärgkochin höns kyckling
Tvärrandig dvärgkochin höna
Porslinsfärgade
Jag har äntligen fått tag på en höna och tupp
Kycklingar av rasen dvärgkochin
Mina lite större kycklingar av raserna Chabo och dvärgkochin
Mina lite större kycklingar av rasen dvärgkochin
Mina lite minde kycklingar av rasen dvärgkochin
Mina paduaner
just nu har jag två tuppar och 8 hönor, i färgerna chamois, dvs ljus brun vit fläckiga och guld färgade, d vs svartbrun fläckiga
Detta är en mycket trevlig och snäll ras, som kan vara lite skygga och rädda av sig p. ga att deras hätta skymmer synen, så det gäller att vara försiktig med denna ras. Paduanerna har ett mycket speciellt utseende, ungefär som holländsk vithätta med en stor hätta på huvudet. Tupparnas hätta är yvigare och spretigare än hönornas hätta. Den är en mindre bra värpras och hålls främst som prydnadsras och för utställing. Dem är lite svåra att få färgmässigt korrekta. Det är även besvärligt att få dem att ruva så äggkläckare är att rekommendera om man vill ha fler. Men deras vackra uppenbarelser och sätt gör det defenitivt värt den extra tiden för att få fram dessa magnefika höns. Den finns både som stora och dvärg. Paduan förekommer i flera olika färgvarianter och finns även som friserad. En höna väger 1,5-2 kilogram och en tupp väger 2-2,5 kilogram. För dvärgvarianten är vikten för en höna cirka 800 gram och för en tupp 900 gram. Äggen från en stor höna väger ungefär 48 gram och har vit till gulaktig skalfärg. Dvärgvariantens ägg väger ungefär 30 gram och har vit skalfärg.
Paduan höna, guldfärgad
Paduan tupp. I bakgrunden ser ni mina hönor
Paduan tupp
Paduan tupp med höna och längst bak min före detta ras som jag sålde med sorg i hjärtat appenzeller spetshättad tupp och höna.
Chamois färgad Paduan tupp
Chamois färgad Paduan höna med skägg
Mina Orpington
Gula
Orpington är en tung hönsras framavlad i Storbritannien under 1800-talet. En dvärgversion finns också, framavlad i Storbritannien och Tyskland. Det är en bra värpras.
Rasen finns i flera olika färgvarianter. En höna väger omkring 3 kilogram och en tupp väger omkring 3,5 kilogram. För dvärgvarianten är vikten för en höna runt 900 gram och för en tupp 1 kilogram. Äggen från en stor höna har gul till brunaktig skalfärg och väger ungefär 55 gram. Dvärgvariantens ägg har ljusbrun skalfärg och väger ungefär 35 gram.
Hönorna har stark ruvlust och kan ruva fram upp till tre kullar med kycklingar på ett år. Ibland kan det dock förekomma att en del av äggen i kullen har för tunt skal, något som kan leda till att kläckresultatet blir dåligt. Rasen är inte en snabbvuxen hönsras, först vid omkring 10 månaders ålder blir individerna fullvuxna.
Till sitt sätt är orpington en lugn och lätthanterlig ras. Den är en bra hushållsras, då den även är tålig och går lätt att hålla inhägnad.
Orpington har använts i avel för att ta fram andra hönsraser, bland annat australorp.
Orpington hönsen börjar värpa när dem är 23-44 veckor och värper 150 ägg/år.
Gul Orpington höns kyckling
Orpington höns kycklingar
Gul Orpington tupp kyckling
Gul Orpington tupp kyckling
Gul Orpington höns kyckling
Gul Orpington höns kyckling
Gul Orpington höna
Gul Orpington tupp
Svart, blå och spättad
Alldeles nya för år 2013
jag har än så länge en blå tupp, en svart tupp, en svart höna, två blåa hönor och en spättad höna
Svarta orpington hönor tillsammans med en blå Orpington tupp
Svarta Orpington höna+tupp
Svart Orpington höna
Blå Orpington höna
Svart Orpington tupp
Blå Orpington höna
Spättad Orpington höna
Blå Orpington tupp
Svarta orpington hönor och blå orpington tupp
Faverolle-jag har både den stora och dvärg varianten
Laxfärgad
jag har just nu tre stora tuppar och åtta stora hönor, en dvärg tupp och fem dvärg hönor
Faverolle är en tung hönsras från Frankrike, uppkallad efter byn Faverolles utanför Paris. Den framavlades i slutet av 1800-talet genom korsningar av Kochin, Brahma, Houdan och Dorking. Det finns även en dvärgvariant av rasen, framavlad på 1920-talet i Tyskland.
Faverolle har många goda egenskaper, som att både vara en bra värpras och en bra köttras, och fransmännen är väldigt stolta över rasen. Speciellt känd är Faverolle för sitt kött, som är vitt och av hög kvalitet, och det finns en fransk maträtt som tillagas speciellt av dessa höns, kallad Petit Poussin.
Rasen förekommer i flera färgvarianter, särskilt i dvärgvarianten. Ett kännetecken för rasen är dess fylliga skägg som gör att hönsen till utseendet ger ett något ugglelikt intryck. Fötterna är sparsamt befjädrade och de har fem tår.
Hönorna värper bra även under vintern, dock ruvar de sällan. Kycklingar av Faverolle är tåliga och rasen är snabbvuxen. På den laxfärgade varianten är det tidigt möjligt att könsbestämma kycklingarna, även om det kräver lite erfarenhet, då tuppkycklingarna redan som dagsgamla är lite mörkare än hönkyckligarna. Rasen har ett lugnt temperament och hönsen är lätta att få tama. Den flyger sällan vilket gör den enkel att hålla inom hägn.
Faverolle hönsen börjar värpa när dem är mellan 24-32 veckor och värper 180 ägg/år.
Dvärg, laxfärgad
Min Faverolle höna, dvärg, laxfärgad
Min Faverolle höna, dvärg, laxfärgad
Faverolle höna, dvärg, laxfärgad
Mina Faverolle hönor, dvärg, laxfärgade
Faverolle, dvärg, laxfärgade
Faverolle tupp, dvärg, laxfärgad
Faverolle, dvärg, laxfärgad
Faverolle, dvärg, laxfärgad
Faverolle tupp, dvärg, laxfärgad
Faverolle tupp, dvärg, laxfärgad
Stor
Faverolle tupp, stor, laxfärgad
stor Faverolle höna, laxfärgad
Faverolle tupp, stor, laxfärgad
Faverolle tupp, stor, laxfärgad
Isbar höns
Jag har just nu bara än så länge en tupp och en höna. Jag köpte in rasen den 7:e oktober 2012, så den är alldeles ny
Min isbarflock utgör än så länge bara en tupp och en höna, gråblåa. Vägen till bekantskapen med denna trevliga ras var både lång och krokig. Jag visste att jag ville ha grönvärpare och trodde att det var araucana som allena stod till buds. Men så var det inte.
En smula efterforskning gav informationen att araucanan är ganska svår att föda upp på grund av en del genetiska konstigheter med öronkvastar. Jag fick då tipset om en annan grönvärpare, Queen Silvia (isbar höns), som efter ytterligare efterforskning visade sig vara grönvärpare. Däremot hade Queen Silvias skapare Martin Silverudd även avlat fram en, just vad vi letade efter, grönvärpare, nämligen isbar.
Isbarerna är trevliga höns som värpar bra, 260 ägg/år så det är en utmärkt bra värpras. Äggen väger ca 60-65 gram. De är också rätt lugna av sig, sociala och blir lätt tama. Äggen är normalstora och färgen varierar mellan grön, brungrön och blågrön. Höna och tupp är önskvärt helgrå i fjäderdräkten men både vita och svarta isbar förekommer. Den grå färgen är svår att styra vid avel eftersom de vita och svarta anlagen finns kvar. Annars så finns isbar höns i färgerna vit, svart, gråblå och spättad.
Min nya ras Isbar, tupp och höna. Dem kommer senare att värpa gröna ägg
Min isbar tupp. Han är blå och silver färgad.
Min isbar höna. Hon är helt blå och jätte fin.
Min isbar höna
Min isbar tupp
Lohman
Rasen Lohman är en värphybrid. Dem värper va 340 ägg på är.
Lohman finns i färgerna bruna och vita. Jag har bruna och vita på gården.
Bruna lohman höns lägger bruna ägg och vita lohman höns lägger vita ägg.
Lohman hönan väger va 1-5 kg- 2 kg.
Bruna, mörkbruna och vita
Brun lohman höna
Brun Lohman tupp och hönorna är i bakgrunden
Mina kycklingar som jag har kläckt fram själv i mina kläckare
Här är mina yngsta kycklingar, ständigt tillsammans. De är aldrig långt ifrån varandra
Här är min dvärgkochin kycklingar. Dem växer och börjar att bli stora
Mina kycklingar av lite olika raser. Här är dem mellan 4 och 8 veckor gammla
Mina kycklingar av lite olika raser. Här är dem mellan 4 och 8 veckor gammla
Mina kycklingar av lite olika raser. Här är dem mellan 4 och 8 veckor gammla
Mina kycklingar av lite olika raser. Här är dem mellan 4 och 8 veckor gammla
Dvärgkochin kycklingar 4 veckor gammla
Friserad dvärgkochin kyckling snart 4 veckor gammal
Dvärgkochin kyckling snart 4 veckor gammal
Dvärgkochin kyckling snart 4 veckor gammal
Dvärgkochin kyckling 3 veckor gammal
Dvärgkochin kyckling 4 veckor gammal
Mina kycklingar. Här är dem 3 veckor gammla.
Mina kycklingar. Här är dem bara en vecka och är då i en liten bur i källaren med värmelampa.
Mina kycklingar
Mina kycklingar
Mina kycklingar
Svart Orpington kyckling
Raser som jag har haft
Holländsk vithätta
Svensk dvärg
Skånsk blomme höns
Appenzeller spetshättat
Min före detta Appenzeller spetshättad höna och tupp som jag skaffade mig och hade ett tag som jag med sorg var tvungen att sälja på grund av att den var så svår att kläcka fram kycklingar från, så jag kände det att det inte var någon ide att behålla denna ras. Det måste ju gå med vinst också. Det här med höns.
Chabo höns
Svart Chabo tupp
Friserad Chabo tupp
Vit friserad Chabo tupp
Chabo tuppar
Svart vit fläckig Chabo tupp
Friserad Chabo tupp
Chabo höns
Vit friserad Chabo tupp
Vita Chabo höns
Svart vit fläckig Chabo höna
Svart vit fläckig Chabo tupp
En del av mina gamla hönsgårdar här i Vänersborg, nu håller jag på och bygger för fullt på den nya gården uppe i Hedekas
En del av mina höns gårdar som jag byggde hemma i Vänersborg, men som jag fick riva och ta med till Hedekas.
En del av mina hönsgårdar som jag har byggde hemma i Vänersborg, samma höns gård som ovan.
En del av mina hönsgårdar, som jag byggde hemma i Vänersborg. Denna hönsgård byggde jag sommaren 2010
Samma höns gård som ovan, fast sid bild istället
En del av mina hönsgårdar som jag har byggde hemma i Vänersborg. Det är en hönsgård som är delad i två delar, alltså är det två höns gårdar. Dessa höns gårdar byggde jag sommaren 2009
En del av mina höns gårdar, som jag har byggde hemma i Vänersborg. Denna höns gård byggde jag sommaren 2009
Hönsutställning Soliden 28:e augusti 2011
Här är jag på höns utställning på Soliden söndagen den 28 augusti 2011. Som hjälp hade jag med mig mina föräldrar, mor och fader. Jag hade med mig raserna, dvärgkochin både friserade och släta, holländsk vithätta, paduan, svensk dvärg, antwerpen skägghöns, chabo både friserade och släta, orpington och Brahma samt några kycklingar av lite blandade raser. Självklart hade jag också med mig även mina tre mignon ankor, ett par vaktlar och ett par påfågelduvor. För trevnadens skull släppte jag lös en Brahma tupp och höna, några dvärgkochin höns och självklart min stolta tupp August av rasen Holländsk vithätta. Här nedan ser ni lite bilder från utställningen.
Här på bilden ser ni några av mina höns som jag hade med mig. Ni ser raserna dvärgkochin både friserade och släta, Brahma och chabo både friserade och släta och självklart mina tre mignonankor.
Min stolta Brahma tupp som jag släppte lös på Soliden. Han stor trivdes där bland allt folk och det märktes att han gillade all uppmärksamhet som han fick.
Här ser ni mina Orpington par i den svarta hund transport buren och mina kycklingar av olika raser i den andra buren.
Här ser ni tupp och höna av raserna antwerpen skägghöns, holländsk vithätta och svensk dvärg
Här ser ni mina vaktlar och påfågelduvor i ett par, hanne och hona
Här ser ni min Brahma höna som är ute och går stolt på Soliden. Det syns på henne att hon gillar all uppmärksamhet väldigt mycket och hon stor trivs bland alla människor
Här ser ni min stolta fader som hjälpte mig på utställningen.
Här ser ni mina paduaner guldfärgade och mina silkes både vita och svarta i ett par, alltså tupp och höna
Här ser ni min fader tillsammans med min Brahma höna